ENDÜSTRİYEL MEYVE - SEBZE KURUTMA MAKİNESİ



    BÜTAŞ imalatını yapmakta olduğu yüksek verimli ısı pompalı, oda tipi meyve-sebze-gıda kurutma sistemleri ile her türlü sebze, meyve, balık, et ürünleri başta olmak üzere gıda ürünlerini hijyenik ortamda, düşük enerji tüketimi ile ekonomik koşullarda, ürünlerin (meyvelerin, sebzelerin ve gıda ürünlerinin) doğal rengi, koku ve aromasını kaybetmeden kurutma ihtiyaçlarına çözüm sağlamaktadır.


·      Isı Pompalı Oda Tipi Meyve – Sebze – Gıda Kurutma Sistemi

·      Özel İklimlendirme ve Nem Alma Sistemi ile Sıcaklık ve Nem Kontrolü

·      PLC Kontrol Sistemi ile kolay programlanabilir, kullanıcı dostu kontrol

·      Toz, kir, duman ve kötü hava koşullarından arınmış hijyenik kurutma ortamı

·      Geleneksel kurutma sistemlerine göre % 40 - % 80 enerji tasarrufu imkanı

·      Basit ve isteğe bağlı modüler kurulum imkanı

 

BTS Gıda Kurutma Sistemimiz ile kurutulmuş meyve ve sebzelerle ilgili videolarımızı ilgili youtube sayfamızdan görüntüleyebilirsiniz. 

BTS Gıda Kurutma Sistemi Youtube Videoları

 

 

BTS Gıda Kurutma Sistemi İle Kurutulabilecek Ürünler

·  Her türlü yaş sebze ve meyve (Elma, Armut, Trabzon Hurması, Kivi, Muz, Limon, Portakal, Mandalina, Şeftali, Erik, Çilek, Domates, Patlıcan, Kabak, Pancar, Kereviz, vb)

·   Mantar

·   Et Ürünleri ve Balık

·   Tarhana

MEYVE-SEBZE-GIDA KURUTMA UYGULAMALARI

 

Meyve, sebze ve gıda ürünleri uzun süreli muhafaza edilebilmeleri farklı metotlarla mümkün olabilmektedir. Gıdaların kurutulması da bu metotlardan bir tanesidir. Ürünün içerdiği fazla su miktarı buharlaştırılaraktan ürünün muhafaza süresinin uzatılması geleneksel olarak da kullanılan gıda muhafaza yöntemlerinden biridir. 

Kurutmanın meyve, sebze ve diğer gıda ürünlerine yönelik başlıca faydaları aşağıdaki gibidir.

·  Ürünlerde küf, mantar oluşumunun dolayısıyla çürüme ve bozulmanın önüne geçmektedir.

·  Kurutulmuş ürünler hacimsel olarak daha az yer kaplayacağı ve ağırlıkları azalacağından depolama masrafları düşecektir ve taşınmaları daha kolay olacaktır.

·    Kuru meyve ve sebzelerin kullanım alanları daha geniştir.

·  Doğru yöntemlerle kurutulmuş ürünler besin değerlerini korumaya devam edebilmektedir.

   Geleleneksel kurutma işlemlerinden ilk akla geleni de güneşte güneşte kurutma yöntemidir. Güneşte kurutma yöntemi doğal bir kurutma metodu olması bir yana beraberinde de bazı olumsuzlukları getirmektedir. Güneşte kurutulmuş ürünler dış havaya maruz kalmasından ötürü uygun kurutma koşulları oluşturulmakta zorlanılmakta, ürünlerde dış havaya bağlı kirlilik oranları yükselmekte, yerde çeşitli zararlılara maruz kalabilmekte ve aflatoksin oluşumu görülebilmektedir. Bu olumsuzlukların önüne geçebilmek ve artan ürün taleplerini karşılayabilecek çözümler sunabilmek için gıda kurutma teknolojileri de yıllar içerisinde gelişim göstermekte ve hijyenik kurutmaya yönelik farklı kurutma metotları tercih edilmeye başlanmaktadır. Kurutma teknolojileri içerisinde de gerek yatırım maliyeti, gerek amortisman süresi, gerekse yakıt giderleri açısından kurutma tesisi yatırımlarında ISI POMPASI DESTEKLİ GIDA KURUTMA SİSTEMLERİ öne çıkmaktadır.

 

 

 

tmmob isib ebso izto