Gıda Kurutma Sistemleri

Meyve ve sebzeler geleneksel olarak uzunca sürelerdir kurutma işlemine tabi tutulmaktadır. Geleneksel kurutma işlemlerinden ilk akla geleni de güneşte kurutma yöntemidir. Güneşte kurutma yöntemi doğal bir kurutma metodu olması bir yana beraberinde de bazı olumsuzlukları getirmektedir. Güneşte kurutulmuş ürünler dış havaya maruz kalmasından ötürü uygun kurutma koşulları oluşturulmakta zorlanılmakta, ürünlerde dış havaya bağlı kirlilik oranları yükselmekte, yerde çeşitli zararlılara maruz kalabilmekte ve aflatoksin oluşumu görülebilmektedir. Bu olumsuzlukların önüne geçebilmek ve artan ürün taleplerini karşılayabilecek çözümler sunabilmek için gıda kurutma teknolojileri de yıllar içersinde gelişim göstermekte ve hijyenik kurutmaya yönelik farklı kurutma metodları tercih edilmeye başlanmaktadır. Kurutma teknolojileri içersinde de gerek yatırım maliyeti, gerek amortisman süresi, gerekse yakıt giderleri açısından kurutma tesisi yatırımlarında ISI POMPASI DESTEKLİ GIDA KURUTMA SİSTEMLERİ öne çıkmaktadır.


tmmob isib ebso izto